Hoogsensiviteit

Hoogsensitiviteit

Hoogsensitiviteit is wetenschappelijk bewezen, is aangeboren en aan te tonen in twee genen. Een kind dat hoogsensitief is, is vaak gevoelig, faalangstig, perfectionistisch, denkt veel na, kan zijn grenzen niet aangeven, heeft een vol hoofd, is angstig of kan zomaar boos of verdrietig worden. Ook een heel druk kind kan hoogsensitief zijn; deze hoogsensitieve kinderen hebben ook nog een sterke eigen wil, zijn onrustig en zoeken actie op.

Kern van de coaching hoogsensitiviteit.

Hoogsensitieve kinderen hebben het niet altijd even makkelijk. Vaak worden ze ook niet begrepen. De kern van mijn coaching is: het ontdekken van eigen grenzen, het leegmaken van het hoofd, het vergroten van de sociale weerbaarheid en bewust worden van de emoties. Doormiddel van onder andere spelvormen, gesprekken, creativiteit en bewegen.
Ook voor de omgeving van het hoogsensitieve kind ( gezin/school/sport/..) kan het zinvol zijn te weten hoe je het beste kunt omgaan met een hoogsensitief kind.

Zelfvertrouwen

Door te bewegen leren (deze) kinderen ‘uit hun hoofd en in hun lichaam te gaan’, leren voelen wat hun lichaam aangeeft, waar de grens ligt, de stress zal verminderen.

De kinderen zullen bewust worden van hun houding/lichaam, ze leren krachtig te denken en te staan, ze leren een plan maken, hun grenzen aan te geven en ze bouwen aan hun zelfvertrouwen. Juist in je lichaam zitten de signalen die aangeven waar grenzen zitten.
En bewegen is ook nog leuk!

Voor wie is coaching hoogsensiviteit bedoeld?

Voor iedereen vanaf 8 jaar!