Over mij

Over Marjolein

Mijn naam is Marjolein Spee. Ik woon in Asten samen met mijn man en 4 kinderen. We vormen een samengesteld gezin. Na 18 jaar ervaring als leerkracht in het onderwijs heb ik de overstap naar kind en jongeren coach gemaakt. Ik wil kinderen en ouders op een persoonlijke manier helpen en begeleiden.

Tijdens mijn loopbaan als groepsleerkracht merkte ik dat er vaak meer aan de hand was dan alleen een leerprobleem. Na het volgen van de opleiding Gedrag specialist, ontdekte ik mijn passie voor het begeleiden van kinderen en hun ouders. In de klas had ik te weinig tijd voor individuele begeleiding. Daarom besloot ik de opleiding als Kind- en opvoedcoach te volgen, om een eigen praktijk te realiseren.

In mijn “Praktijk Marjolein”, waar kind en jongeren centraal staan, geef ik individuele coaching op maat en trainingen en workshops. Dit om kinderen en jongeren te helpen ZELF hun kwaliteiten en kracht terug te vinden, zodat ze weer verder kunnen ontplooien.

Ik ben aangesloten bij Adiona, de beroepsorganisatie voor kindercoaches. Geregeld volg ik intervisie en nascholing.


Wat zeggen anderen over mij?

Mijn zoontje heeft met regelmaat last van een vol hoofd, met concentratieproblemen en druk gedrag op school tot gevolg.
Hij heeft bij Marjolein geleerd zijn hoofd op te ruimen. Een vaardigheid die hij thuis en op school ook toe kan passen. Dit brengt hem enorm veel rust.
Na de eerste sessie stapte hij buiten, slaakte hij een diepe zucht en zei: “Dat was nog eens fijn!”. Als ouder weet je dan dat het een juist besluit was om bij Marjolein aan te kloppen voor hulp.
E

Mijn dochtertje is wat verlegen en wilde makkelijker iets durven vragen / zeggen tegen onbekende mensen. Marjolein heeft haar hierbij geholpen door haar een handvat te geven dat haar hiermee helpt. Dit kan ze zelf toepassen als ze daar behoefte aan heeft. Ze grijpt regelmatig terug naar deze tool. Echt super!

A

Marjolein had meteen een klik met onze dochter en door de sessies groeide haar zelfvertrouwen. Ook door veel tips aan ons als ouders en speelse oefeningen voor thuis werden de veranderingen zichtbaar en voelbaar.

Resi Wubs

Functioneren en goed meedraaien in groepsverband, dat is wel eens lastig. Onze zoon kwam bij Marjolein om handvatten te krijgen hoe daarmee om te gaan. Middels spelvormen kreeg hij inzicht hoe zijn eigen gedrag van invloed is op de groep. Groene en rode gedachtes zijn daar natuurlijk heel belangrijk bij. Door de begeleiding van Marjolein is onze zoon gegroeid en bewust van zijn gedrag om een betere aansluiting te vinden en sterker te staan. Super fijn om op zo’n toegankelijke manier samen met Marjolein te kijken wat het beste is voor jou kind.

I